Ola,
De eerste les Spaans zit erop! Het was best pittig. Een aardig vrouwtje van 43 geeft mij priveles. Leuk om dat mee te maken en het gaat best vlot. Heb natuurlijk meteen huiswerk opgekregen, dus ik ga maar eens aan de slag.
Vanmiddag stond Erik, de jongeman van het vliegveld in Bogota, voor mijn neus. Hij moest dezelfde vlucht hebben en had deze gemist. Gelukkig was ik zaterdag zo slim om toch eerder door te lopen. Hij kreeg vanochtend pas zijn koffer toegestuurd in Santa Marta en moest bovendien in Bogota overnachten om de volgende dag een andere vlucht te nemen. Ik hoorde dat er nog meer mensen uit Amsterdam op hun koffers hadden moeten wachten. Had ik kennelijk weer geluk.
Vanmiddag samen met Marcel, een jongen die al een half jaar op reis is en hier ook Spaanse lessen volgt, en met Erik een hapje gegeten in een lokale eettent Baguetta Maria. Deze staat blijkbaar ook vermeld in de Lonley Planet en op de menukaart stond ook alles in het Nederlands. Daar gaat mijn Spaans... Daarna nog met Erik naar Santa Marta gegaan met het busje. 1200 pesos betalen en dan kun je de hele toer mee, dwars door de bergen. Van die karretjes die in Nederland meteen van de weg worden gehaald, maar hier nog vrolijk verder tuffen. Kreeg heel even dat moment van de Sisi-reclame, waarbij de strepentrekker een klein foutje had gemaakt. Gelukkig ging alles goed.
Santa Marta is een druk plaatsje. Door de drukke winkelstraten rijden heel veel auto's en ze gebruiken allemaal hun claxon zeer intensief. Heb er ook even wat geld gepind en dat ging prima. Alleen niet bij stilgestaan dat 60.000 pesos niks is. Maar goed dan gaan we volgende week nog maar een keer terug! Het leven is hier niet zo duur, dus het is prima uit te zingen hier.
Morgen eerst Spaanse les van 8:00 tot 12:00 uur en daarna eens lekker naar het strand. Heb in Santa Marta een oranje badlaken gekocht, dus ik ga helemaal de blits maken. Nu maar eerst mijn Spaans bij gaan werken. De werkwoorden SER en ESTA zijn vandaag de mijne. Overigens lijkt mijn lerares Katia veel op Esther. Lieve ogen en vooral van die grappige appelwangetjes. Alleen is Katia iets bruiner.
Tot de volgende keer!
Groet Herman
Nog even en je spreekt vloeiend Spaans: die Nederlandse menukaart is juist handig om te oefenen! Cerveza had je trouwens wel erg snel onder de knie ;-)
Fijn dat het goed met je gaat en leuk om je verhalen te lezen!
Lieve Herman,
Wat fijn om je verhalen nu te kunnen lezen. Wat een geweldige ervaringen allemaal voor je. Profiteer en geniet ervan. Het geluk is inderdaad mét je. Dat jij toch doorliep en zodoende je vliegtuig naar Santa Marta kon halen. Door de foto's krijg je een beter beeld hoe en waar alles is. Succes met je Spaans. Ik las ook dat in Casa Holanda gratis salsalessen gegeven worden. Met jouw ritmegevoel en je dansachtergrond ( Bernards) moet je dat zó onder de knie hebben. Liefs.
Wauw, Hermie! Het klinkt allemaal super! Leuk om te lezen wat je allemaal mee maakt. Enneh, wel goed luisteren naar de juf he!
Kus Potje
Hey Hermannetje!
Leuk om je verhalen te lezen en de foto's te zien! Je klinkt happy. Houden zo.
Veel plezier nog!
Anja
hoy senior
Al een hangmatje gekocht om siesta te houden?
mucha felicidad.
wim
Hallo Herman,
Leuk om te lezen dat het goed met je gaat.
Hallo Herman ik beb blij dat ik me aangemeld heb,nu blijf ik ook op de hoogte van je mooie reis.
Moeders mist je wel hoor!!!(ha-ha)
Veel liefs en een dikke kus
Groetjes Meggie
Hi Hermie,
Wat supergaaf om jouw verslagen te lezen! En heel fijn om te lezen dat je een goede reis hebt gehad, met wat hobbels...
En die cerveza zal wel smaken daar na het harde leren! Was je eindelijk uit de schoolbanken....
Heel veel succe en, plezier en geniet van alles wat er om je heen gebeurt!
x Baukje
Hallo Herman,
We hebben je berichtjes en foto's bekeken, wat een happening hé. We zijn blij dat je reis al bij al goed verlopen is en dat je huisvesting ook goed bevalt. Mocht het gaan tegenvallen dan kun je nog altijd met een hangmatje aan het strand gaan liggen.
Omdat je vaker geluk hebt gaan we er vanuit dat je dat je verdere verblijf en activiteirten ook prima zullen verlopen.
Succes en hou je recht zullen we maar zeggen.
Groetjes, José en Jerry vanuit het erg koude Eijsden.
Zie je? Ben ik toch een beetje bij je (in de vorm van Katia). Oh, Herre, wat leef ik met je mee! Wat een vlucht moet je gehad hebben. Maar die tranen horen erbij. Ik ben zo trots op jou!
Geniet en eet maar een lekker bord arroz con coco met een dorado mmmmmmmm.
Dikke kus!
val wel op dat er allemaal vrouwen reageren herman, ik wist niet dat jij zo veel charme had
Gaat je goed
Hoi Herman,
Wat leuk om alles zo te lezen! Ser en estar zijn zeker even wennen!
Misschien helpt hetvolgende je;
Ik wens je veel succes en plezier!
GR Fleur
Hoi Herman,
Hier ook even een kort berichtje vanuit Venray
( voordat ik vertrek naar Oostenrijk om te skiën ).
Leuk om je op deze wijze te kunnen volgen,
en ook de berichten van jouw andere kennissen te kunnen lezen. Spaanse les lijkt me ontzettend leuk , zeker als je de taal iedere dag hoort spreken.
Op de kaart van Colombia ontdekte ik een plaatsje Zumba ( helemaal in het zuiden ), vandaar de zumba-dansrage hier in de fitneswereld.
Veel succes de komende weken.
Sportieve groeten Gerard.
Querido Herman!
Jajajaja, ik ben de eerste! Ik ga je alvast van harte feliciteren met je cumpleaños, want a.s. maandag zit ik in het carnavalssfeer, en ben ik niet in de gelegenheid om te internetten! Wou je alvast een supertoffe dag wensen, daar met je nieuwe amigos in Colombia. Weet dat ik maandag aan je denk, en ik wens je natuurlijk nog heeeeeeeeeeel veel jaartjes toe!
Een hele dikke beso van Suus XXX
Ola Herman,
wat leuk om met je mee te kunnen reizen! Het lijkt een prachtig avontuur te worden. Genietnervan!
Lucia en Ton
Hoi Herman,
Ik sluit mij aan bij de lange rij met reacties (mocht je er nog aan hebben getwijfeld of veel mensen je zouden gaan missen) stop dan met twijfelen :)
Hartstikke leuk om je updates te lezen! Zo te zien laat je alle indrukken langzaam op je inwerken, heel goed!
En je Spaanse lessen komen ook al aardig op gang, ik neem dus aan het (dat zodra je weer in NL bent) je mij in het Spaans de oren van mijn hoofd kletst? Ik verheug me er in iedergeval op.
Tot slot wens ik je alvast een hele fijne verjaardag!
Ik zal een alcoholvrij drankje op je drinken (ik moet nog leren morgen, vandaar)
X
Puur genieten, die verhalen van je!
Vul onderstaande velden in om een reactie te plaatsen op dit reisverhaal.
Laat je e-mail achter en ik stuur je een mailtje als ik een nieuw verhaal of nieuwe foto's op de site heb gezet.